Recent Comments

  Kasveilla painaminen on hauskaa tekemistä kesällä, ja kyllä se onnistuu myös talvella. Kasvit toimivat hyvin leimasimina ja niillä saa kivasti selkeitä kuvioita.

  Tarvitset kankaan tai pehmeän paperin, johon kuvioita painetaan ja painovärejä sekä talouspaperia. Värin levittämiseen tarvitset siveltimen, töpöttimen tai vaahtomuovia. Töpöttimiä myydään askartelukapassa, mutta voit tehdä sellaisen myös itse. Kaulin voi olla hyvä apuväline, jos et pysty itse kovasti painamaan kasveja kangasta vasten, mutta yleensä käsivoimat riittävät. Itse käytän myös pahvia apuvälineenä painamisessa, jotta saan tasaisemman kuvion.

  Sitten lähdet pihalle keräämään erilaisia lehtiä ja kukkia, joita haluat käyttää leimasimina. Kasveilla painaminen onnistuu hyvin tuoreilla kasveilla ja talvella kuivatetuilla kasveilla. Muista tarkistaa jokamiehenoikeuksista mitä ja mistä voit kerätä kasveja. https://www.luontoon.fi/jokamiehenoikeudet

  Kasveilla painaminen ja tarvikkeet painamista varten, tarvitset kasvien lehtiä, painoväriä, pensselin tai sienen värin levittämistä varten

  Koivunlehdelle värin levittäminen käy kätevästi vaahtomuovista tehdyllä töpöttimellä tai vaahtomuovin palasella. Voit levittää väriä myös siveltimellä.

  Pinkki koivunlehti ja töpötin värin levittämiseen
  Värin levittäminen siveltimellä

  Paina lehti tiiviisti kangasta vasten, voit laittaa lehden päälle talouspaperia, niin liika väri lehden reunoilta imeytyy paperiin eikä sotke käsiä.

  Nosta lehti tasaisesti kankaasta irti ja näin saat ensimmäisen lehtikuviosi.

  Pinkki koivunlehti kuvio lehdellä

  Mustaherukanlehdelle laitoin värin alapuolelle, jotta lehtiruoti tulisi paremmin näkyviin painokuvassa. Tässä myös puna-apilanlehti alapuolelta.

  Mustaherukanlehti ja töpöttimellä leveitetty väri

  Kun olet painanut kasveilla mieleisesi määrän kuvioita, niin anna painokuvien kuivua täysin kuivaksi. Kuivat kuvat tulee kuumakäsitellä esimerkiksi silitysraudalla. Katso millainen ohje kuumakäsittelystä on  painovärillesi annettu.

  Kuumakäsittely ja leivinpaperi silitysraudan alla

  Joskus painoväriä saattaa tarttua silitysraudan pohjaan. Tämän vuoksi käytän leivinpaperia suojaamaan silitysrautaani.

  Kuumakäsittely on kiinnittänyt värin ja ostoskassini on valmis. Nyt se kestää myös pesua kuumakäsittelyn ansiosta.

  Kasveilla painaminen ja valmis kassi

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Next Post

  Nyt on hyvä aika kerätä lehtiä

  Fri Aug 21 , 2020
  Nyt on hyvä aika kerätä lehtiä talven varalle. Lehdillä painamien ei ole vain kesäinen harrastus, vaan tätä voit tehdä ympäri vuoden. Nyt kannattaa varautua talveen […]