Recent Comments

  Leimasimella painaminen on hauskaa ja helppoa, se on vanhin tapa painaa kuvia jollekin pinnalle. Käsi on vanhin leimasin. Vanhin maalauksista on El Castillon luolassa oleva 40 800 vuoden ikäinen kädenkuva. Jos et ole koskaan painanut mitään niin helpoin tapa on aloittaa leimasinpainamisesta.

   

  Näin teet leimasimen

  Aaltopahvi on kiva materiaali leimasimen tekoon. Aaltoileva pinta tekee painettaessa hauskoja raitoja ja aaltopahvia on helppo työstää. Tarvitset vain aaltopahvia, sakset ja teippiä. Piirrä aaltopahvin tasaiselle puolelle kuvio, jonka haluat painaa. Aloita jostain helposta kuviosta, esimerkiksi ympyrä tai sydän. Leikkaa sitten piirtämiäsi viivoja pitkin kuvio irti. Ensimmäinen leimasin on valmis.

  Aaltopahvista tehty sydänleimasin
  Tässä on itse kaiverrettu leimasin pehmeään kumiin

   

  Leimasimella painaminen

  Tässä kassissa on käytetty kahta leimasinta ja kahta väriä

  Painamiseen tarvitset leimasimen lisäksi painoväriä, sienen tai pensselin jolla levität painoväriä ja alustan johon painat kuvioita. Jos sinulla on kangastilkkuja varastossa, voit tuunata niitä painamalla niihin kuvioita leimasimella ja käyttää näitä uusia kankaita vaikka tilkkutöihin. Kangaskassi, tyynyliina tai t-paita on erilainen itsetehtynä ja näistä saat myös hauskoja lahjoja.

   

  Kuvion kiinnittäminen

  Painovärin kuivuttua väri kiinnitetään kankaaseen esimerkiksi silittämällä. Lue kiinnitysohje värin mukana tulleesta ohjeesta. Värin ja silitysraudan väliin kannattaa laittaa leivinpaperi, jotta silitysrautaan ei tartu väriä.

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Next Post

  Kivoja kuvia sabluunalla

  Sun Oct 20 , 2019
  Sabluunaa voi käyttää monella tavalla kuvia tehdessä. Sen voi kiinnittää suoraan esimerkiksi kankaaseen ja sitten sabluunan aukoista töpötetään, maalataan tai telaa käyttäen levitetään väri. Sabluunan […]
  Monivärinen kangas jossa lehtiä ja kukkia