Recent Comments

  Nyt on hyvä aika kerätä lehtiä talven varalle. Lehdillä painamien ei ole vain kesäinen harrastus, vaan tätä voit tehdä ympäri vuoden. Nyt kannattaa varautua talveen ja poimia lehtiä marjojen ja sienien lisäksi. Itse kerään lehtiä talteen samalla kun teen töitä puutarhassa.

  Vadelman lehdet ovat hyviä painamiseen, niistä tulee selkeä ja hyvä painojälki.

  Kerään paljon erilaisia lehtiä, jotta minulla on monipuolista materiaalia mistä valita talvella, kun en voi lehtiä enää poimia.

  Monipuolinen valikoiman lehtiä mahdollistaa talvella lehdillä painamisen.

  Lehdet kannattaa silotella suoraksi ja kuivattaa papereiden välissä. Suoria lehtiä on helpompi säilöä ja niillä painaminen onnistuu hyvin. Kuivattuja lehtiä voi käyttää myös korttien tekoon. Kortteja varten kannattaa kerätä myös värikkäitä lehtiä myöhemmin syksyllä.

  Lehdet ladotaan alustalle ja silotellaan suoraksi.

  Lehdet vlidaan latoa kerroksittain niin, että väliin laitetaan esimerkiksi sanomalehteä. Paperi imee kosteutta, jotta lehdet eivät homehdu.

  Lehdet on ladottu kerroksittain ja kerrosten välissä on paperi.

  Lopuksi laitan painon koko kasan päälle, että lehdet pysyvät suorina kuivuessaa. Kuivat lehdet kannattaa kerätä esimerkiksi pahvilaatikkoon ilmavasti odottamaan käyttöä.

  lehdet kuivuvat suoriksi painon alla.
  Lehdet on hyvä säilyttää Ilmavasti esimerkiksi pahvilaatikossa

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Next Post

  Kuvia ja tunnelmia langoista

  Sat Nov 7 , 2020
  Miniryijyyn voi käyttää lankakorin langat Ryijyt ovat nyt muodikkaimpia kuin pitkiin aikoihin. Ryijyt ovat kuvia ja tunnelmia langoista luotuna. Ryijyillä on pitkät perinteet pohjoismaisessa käsityökulttuurissa. […]
  kudottu ryijy miniryijy Kaislikko