Recent Comments

  Tulppaanit painokuvan piirsin eräänä jouluna muutama vuosi ennen kuin lopetin opettamisen ja ennen käsityöyrittäjyyttäni. Katselin piirtämiäni tulppaaneja ja siitä syntyi ajatus painaa kuva kankaalle. Oppimaan uutta siis.

  Olin aiemmin edustanut monia käsityöläisiä ja myin heidän tuotteitaan, joten käsityöläisyys oli tuttu myös tältä kannalta ja tunsin eri alojen osaajia. Soitin Virpille, joka oli 90-luvulla toiminut käsityöyrittäjänä painamalla kankaita. Pyysin häntä opettajakseni ja Virpi suostui. Häneltä sain ensimmäiset oppini kankaanpainamisesta ja opinnälkä kasvoi. SeriVäri järjesti monenlaisia kursseja, joista sain paljon oppia ja ohjeita. Loput opin kokeilemalla ja kirjoista lukemalla. Kädentaidot oppii käsin tekemällä ja se on hauskaa.

  Tulppaaneista tuli käsityöyrittäjyyteni symboli “alkuräjähdys”, ja tämä kuvion on kulkenut mukana alusta lähtien tähän päivään. 

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Next Post

  Käsityöyrittäjä

  Tue Oct 1 , 2019
  Luulen, että yrittäjyys periytyy, tai ainakin yrittäminen sekä käsityöläisyys on geeneissä. Olen kolmannen polven yrittäjä. Isovanhempanikin molemmilta puolin olivat käsityöyrittäjiä.  Vanhempani olivat yrittäjiä suurimman osan työurastaan, […]
  Tarja painaa käsin tulppaaneja